Karabuğday, Greçka veya Kasha isimleriyle anılır ve isminden buğday olduğu düşünülür, ancak buğday değil, bir tohumdur. Yetiştirilme tarihi millattan önce 6000 yıllara kadar dayanan karabuğdayın kökeni Güneydoğu Asya’nın Yunnan bölgesidir. Un haline getirilerek buğday ununa alternatif olarak da kullanılır.
Son yıllarda patlatmalık bir ürün olarak da kullanım alanı doğmuştur.
Gluten içermeyen bir besin olan karabuğday omega-3 yağ asidi, folat, C-B vitamini, bakır, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum ve çinko içerir.
Muadil besinlere kıyasla çok yüksek oranda lif ve protein içerir.
Menşe: Rusya, Ukrayna, Çin
En İyi Kullanım: Salatalar, Çorbalar, Etli Yemekler, Tatlılar, Makarna ve Noodle Yapımı, Vegan & Vejeteryan Tarifler