idolagro YERLİ PİLAVLIK BULGUR buğdayın kırılarak üretildiği normal boy denebilecek bulgur türüdür. Pilav yapımında kullanılmak üzere üretilmiştir. Başbaşı Bulgura göre daha ufak tanelidir. Daha etli baskın bulgur tadı tercih etmeyenler için en iyi seçenektir. Pilavlık Bulgur Türkiye’de en çok üretilen ve tüketilen en geleneksel bulgur türüdür. Düşük glisemik indeks (48-50) seviyelerine sahip pilavlık bulgur, Türkiye’de yetişen pilavlık beyaz pirinçlere alternatif olarak da kullanılır. Bulgur pilavına alternatif olarak aynı zamanda dolma, sarma, köfte tariflerinde de Türk mutfağında sıkça kullanılır. Standart beyaz pirinçlerle kıyaslandığında 2.5 kat fazla kalsiyum, 12 kat magnezyum, 2 kat lif, 6 kat fosfor, 10 kat potasyum içerir.
EN İYİ KULLANIM: Pilavlar, Salatalar, Köfteler, Dolmalar, Vegan ve Vejetaryen Tarifler
MENŞE: Türkiye. Türk Malıdır ve Türkiye’de Paketlenmiştir.