Siyah fasulye küçük boylu, parlak pürüzsüz siyah renkte, yoğun ve etli bir fasulye çeşididir. Kabuğunun görüntüsünden dolayı siyah kaplumbağa fasulyesi de denmektedir. Amerika kıtalarında yemeklerde sıklıkla kullanılır.
Ayrıca değişen beslenme alışkanlıklarıyla beraber siyah fasulyenin etli yapısı ve yüksek besin değerleri sayesinde etlere en alternatif ürünler arasında yer almıştır ve tüketimi amerika kıtaları dışında da sürekli artmaktadır.
Piştikten sonra şekli değiştirmemesi sebebiyle diğer fasulyelere alternatif olarak salatalarda da sıklıkla kullanılır.
Diri formu ezildiğinde ise kıvamlı bir sos ve püre tariflerinde de kullanılabilir.
Antosiyanin, demir, magnezyum, potasyum , kalsiyum, bakır, fosfor, çinko içerir ve güçlü bir antioksidandır. Ayrıca yüksek seviye protein ve lif kaynağıdır.
Menşe: Etiyopya, Meksika, Kanada, A.B.D. Çin
En İyi Kullanım: Ana Yemekler,Salatalar, Çorbalar, Pureler, Vegan & Vejeteryan Tarifler