Siyez Bulguru, siyez buğdayından üretilir. Siyez buğdayı, “Einkorn – Tek Tane” olarak adlandırılır ve tarihte bugünden yaklaşık 10.000 yıl önce insanların yetiştirdiği ilk mahsullerden birisidir.
Anavatanı Türkiye’nin Güneydoğu bölgesidir.
Modern tarım aletleriyle hasatı çok zor olduğu için karlı bir ürün olarak görülmemiştir.
Beslenme alışkanlıklarının değişmesiyle yeniden değerli besinler arasında yerini almıştır.
Diğer buğday ürünleriyle karşılaştırıldığında siyez bulguru yabandır ve günümüz kırmızı buğdaylardan çok daha fazla protein, fosfor, potasyum, beta-karoten ve yağ içerir.
İdol agro – Siyez Bulguru düşük seviyede gluten içeren bir üründür.
Menşe: Türkiye
En İyi Kullanım: Pilavlar, Salatalar, Vegan & Vejeteryan Tarifler