Yaklaşık 10.000 yıllık bir geçmişe sahip olan mısır, yüksek ısıya bırakıldığında patlamış mısıra dönüşür.
İlk kez 1848 yılında popcorn olarak isimlendirilmiştir ve büyük buhran sırasında düşük fiyatı sebebiyle ilgi gören bir ürün haline gelerek tüm dünyada un yapmak dışında patlatılmalık olarak da üretilip satılmaya başlanılmıştır.
Türkiye’de güney bölgelerde üretimi yaygındır.
Mısırın %78’si karbanhidrat, %15’i diyet lifi %12’si protein ve %4’ü ise yağdır.
Zengin riboflavin, manganez, fosfor ve çinko kaynağıdır.
idol agro yerli Patlatmalık Mısır sadece yerli mahsullerden paketlenmiştir.
Menşe: Türkiye
En İyi Kullanım: Patlatmalık Mısır