Kırmızı fasulye veya böbrek fasulye ismini tam olarak rengi ve şeklinin böbreğe benzemesinden almıştır.
Sıklıkla karıştırılan Adzuki fasulyesiyle renk olarak benzerlik göstersede tamamen farklı bir fasulye türüdür.
Kırmızı fasulye genellikle çorba olarak veya pirincin yanında yemek, yahni olarak servis edilir.
Püre yapımına çok uygun bir fasulye türü olduğu için vegan tariflerde etli burgerler, burritolar, dürümlere v.b tariflere alternatif olarak sıklıkla kullanılırlar.
İyi bir vitamin ve mineral kaynağı olan kırmızı fasulye içerisinde folat, demir, bakır, manganez, potasyum ve K1 vitamini barındırırlar. Ayrıca zengin protein ve lif kaynağıdır.
İçeriğinde alerjilere sebebiyet verebilecek olan fazeolin vardır. Tüketilmeden önce mutlaka 15 dk kaynatılması gereklidir ve her zaman pişmiş olarak tüketilmelidir.
Menşe: Kanada, Çin, Meksika, A.B.D. Etiyopya
En İyi Kullanım: Çorbalar, Salatalar, Etli yemekler, Vegan ve Vejeteryan Tarifler