Amaranth, Azteklerin dünyaya mirası, besleyici ve gluten içermeyen yaklaşık 8000 yaşında bitkinin bir tohumdur. Eskiden sadece Meksika, Peru ve Guatemala’da yetişen amaranth bitkisi günümüzde artan talep ve Superfood olarak nitelendirilmesinden dolayı bir Hindistan ve Çin öncü olmak üzere birçok yerde üretimi yapılmaktadır.
Kahvaltıda özellikle ev yapımı granola ve fırında yapılan ürünler için çok uygun olmakla beraber, toprağımsı ve fındıkımsı tadıyla öğlen, akşam yemekleri ve hemen hemen tüm atıştırmalıklarda kullanılabilir.
İçeriğinde bir çok tahılda bulunmayan lisin dahil tüm amina asitler ve tam-protein içeriği bulunmaktadır. Aynı zamanda mükemmel bir fiber ve demir kaynağıdır.
Menşe: Arjantin, Şili, Bolivya, Peru, Paraguay
En İyi Kullanım: Atıştırmalıklar, Çorbalar, Salatalar, Ekmekler, Yahniler, Vegan ve Vejeteryan Tarifler